Yaprak Sarması
- Toplam zaman: 40 dakika
- Hazırlık zamanı: 10 dakika
- Pişirme Süresi: 30 dakika
- Kaç Kişilik: 6 - 8 kişilik
- MARKA: Linfa
Bayram da yaklaşıyor ve Ege’nin güzide tariflerinden zeytinyağlı yaprak sarmasına değinmeden de olmaz malumunuz. Hünerli ellerin, lezzetli parmakların sardığı o yaprak sarmaları tarifini bir de Linfa yaprak sarmasıyla deneyin.
İçindekiler
- 500 gram Linfa Taze Sarma Yaprağı
- 1 tane limon
- Zeytinyağı
İç Harcı İçin
- 2 orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk önce salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.
Daha sonra geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir. Üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.
Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri eklenir. Sarmaların üzerine hafif çıkana kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.