- Toplam zaman: 25 dakika
- Hazırlık zamanı: 10 dakika
- Pişirme Süresi: 15 dakika
- Kaç Kişilik: 8 kişilik
- MARKA: Linfa
Sabah kahvaltısında yeni bir tat arayanlara, farklılık yaratmak isteyenlere. Linfa Kurutulmuş Domates ile yapılmış Kuru Domatesli Peynirli Zeytinli Muffin.
İçindekiler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı un
- 250gr beyaz peynir
- Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
- 10-12 adet kuru domates
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz ( isteğe bağlı)
Hazırlanışı
İlk önce kuru domateslerimizi doğruyoruz ve ılık suda 10 dk bekletiyoruz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz. Beyaz peynirimizi küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Yumurtaları tuz ile mikserde 2-3 dk. çırpıyoruz. İçine yoğurt ve sıvı yağımızı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip çok az çırpıyoruz. Kuru domates, peynir ve zeytini katıp kaşıkla karıştırıyoruz. Ben kağıt kalıplarda yaptım siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Toplam zaman: 40 dakika
- Hazırlık zamanı: 10 dakika
- Pişirme Süresi: 30 dakika
- Kaç Kişilik: 6 - 8 kişilik
- MARKA: Linfa
Bayram da yaklaşıyor ve Ege’nin güzide tariflerinden zeytinyağlı yaprak sarmasına değinmeden de olmaz malumunuz. Hünerli ellerin, lezzetli parmakların sardığı o yaprak sarmaları tarifini bir de Linfa yaprak sarmasıyla deneyin.
İçindekiler
- 500 gram Linfa Taze Sarma Yaprağı
- 1 tane limon
- Zeytinyağı
İç Harcı İçin
- 2 orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk önce salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.
Daha sonra geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir. Üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.
Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri eklenir. Sarmaların üzerine hafif çıkana kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.