Domates Soslu Makarna
- Toplam zaman: 10 dakika
- Hazırlık zamanı: 3 dakika
- Pişirme Süresi: 6 dakika
- Kaç Kişilik: 4 kişilik
- MARKA: Anneden
Malzemeler
- 1 paket istenilen çeşitte makarna
- Su
- Tuz
Sos için
- Anneden Yemek & Menemen Harcı
- 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
- İsteğe bağlı çeşitli baharatlar, çeşniler (kekik, fesleğen, sarmısak, soğan, nane vb…)
Hazırlanışı
Öncelikle belirtmeliyiz ki bu tarifimiz sağlıklı bir makarna yemek için al dante tarzında pişirmeye dayalıdır. Kaynayan suya tuzunu ekledikten sonra makarnanız su ile buluşmaya hazır hale gelecektir. Su tuz oranındaki kural basittir. On, yüz, bin oranına dikkat ederek doğru karışımı hazırlayabilirsiniz. Peki nedir bu on, yüz, bin oranı? Cevap basit; 10 gram tuz, 100 gram makarna ve 1000 gram yani bir litre su. Bir paket makarnanın genellikle 500 gram olduğunu düşünürsek bir paket makarna haşlamak için ihtiyacınız olan şey 5 litre su ve 50 gram tuzdur.Hazırladığınız tuzlu su ile makarnanızı buluşturduktan sonra sıra pişirme aşamasına geliyor. Makarnanın al dente kıvamında pişmesi için gereken süre ortalama 8 dakikadır ancak bu makarnanın cinsine ve kalınlığına göre değişebilir. Bu aşamada paketin üzerindeki notlardan yardım alarak doğru al dente kıvamını yakalayabilirsiniz.
Makarnanızı süzme aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta makarnayı soğuk suyun altında yıkamamak çünkü bilinenin aksine makarna yıkanmaz. Haşlanan makarnanın suyunun bir kısmını ayırarak hazırlayacağınız makarna sosunu tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
Sosun Hazırlanışı
Misafir sayınıza bağlı olarak Anneden Yemek & Menemen Harcı‘nı sos tavanıza dökün, 2 veya 3 yemek kaşığı sıvı zeytinyağı gezdirin isteğe bağlı olarak Anneden Yemek & Menemen Harcı‘nıza nane, kekik, fesleğen, sarmısak, soğan gibi baharatlarla damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.İşte hepsi bu kadar… Sağlıklı Makarnanız Afiyet olsun…