Yaprak Sarma

linfa Yaprak Sarma
Toplam zaman: 60 dakika
Hazırlık zamanı: 30 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 - 6 kişilik
MARKA: Linfa

Malzemeler

  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)


İç Harcı

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı


Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak) Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)

İşte hepsi bu kadar… Afiyet olsun…

Popüler Yemek Tarifleri