Taze Asma Yaprağında Sardalya
- Toplam zaman: 38 dakika
- Hazırlık zamanı: 25 dakika
- Pişirme Süresi: 13 dakika
- Kaç Kişilik: 4 - 6 kişilik
- MARKA: Linfa
Malzemeler
- 1 Kg Sardalya balığı
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 1 Tutam Tuz
- 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)
Sos için
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 4-5 dal maydanoz
Hazırlanışı
Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tuttuğunuz balıkları elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akan suyun altında yıkayıp süzün. Bunun yerine temizlenmiş de alabilirsiniz, tercih size kalmış. Hafifçe tuzlayın ve üzerlerinde zeytinyağını gezdirerek marine edin.Izgaraya dizin ve Linfa taze asma yapraklarını kavanozdan çıkarıp hafifçe yağlayın. Yağladığınız taze asma yapraklarını ızgaradaki balıkların üzerine örtün ve orta taze asma yaprakları yanmayacak şekilde 8 dakikada bir, iki taraflarını çevirerek kızartın. Dağıtım tabağına isterseniz yapraksız olarak dizip, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu ve ince kıyılmış 4-5 dal maydanozu birlikte çırparak üzerine gezdirin ve servis yapın.
İşte hepsi bu kadar…