Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav

anneden Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav
Toplam zaman: 20 dakika
Hazırlık zamanı: 5 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 kişilik
MARKA: Anneden

Anneden markalı Üzüm Hoşafı ve Kuru Sebzeli Pilav


Eskiden büyüklerimiz kış aylarında kuru meyvelerden yaptıkları hoşafı yemeğin yanında yerlermiş. Özellikle Ramazan ayında oruç açarken mideyi rahatlatmak için ideal bir aperatif olarak çokça tüketilirmiş. Zaman içinde bu alışkanlık kaybolmaya başladı. Hoşafı yerken aynı kaşık ile pilav vs de yendiği için bu yemeklerin yağı da HOŞAF ın üzerine çıkarmış. HOŞAFIN YAĞI tabiri buradan gelmektedir. Biz de eski günlerde olduğu gibi bu ürünü tekrar ürettik ve siz tüketicilerin beğenisine sunduk. Toz şeker kullanılarak sadece meyveden üretilen bir ürün.
Afiyet olsun.

  • Kuru Sebzeli Pilav


Malzemeler

  • LİNFA markalı Karışık Sebze Kurusu
  • 2 su bardağı Baldo pirinç
  • Tereyağı
  • Tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su


Yapılışı

1-Pirinci sıcak suda tuz ile birlikte yıkadıktan sonra 5 dakika ıslatın
2-Pilav tenceresinde tereyağını eritmeye başlayın, daha sonra ıslattığınız pilavı suyunu süzdükten sonra tereyağı ile birlikte kavurmaya başlayın yaklaşık 2 dakika kavurduktan sonra 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra yarım bardak kuru sebzeyi direk pilava ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın.
Rengarenk harika pilavınız hazır.

Popüler Yemek Tarifleri