Tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra çok az tuz atın ve lahanayı dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırıp suda haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suda yıkayıp süzün. Tavanın içine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun. Pirinci, salçayı ve baharatları ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekince tavayı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Lahanadan birer sarımlık parçalar koparın ve ucuna iç harcını ekleyin. Rulo şeklinde uzunlamasına sarıp tencereye dizin. Üzerine zeytinyağ, tuz ve salça ekleyin. Üzerine sıcak suyu ilave edin. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Dağılmaması için tencereye sığacak şekilde sarmaların üzerine bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın. Afiyet olsun.